Stelling 1 · 2141 SB Vijfhuizen (Greater Amsterdam) · 023 56 60 140 · info@expogreateramsterdam.nl

Group

Organiseren bij EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Group

Exposeren bij EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Group

Contact met EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Menu

EXPO Greater Amsterdam en Stichting MEERgroen steken handen uit de mouwen voor groenere omgeving

In één middag duizend bomen planten? Laat dat maar over aan Stichting MEERgroen! Op vrijdag 8 maart 2024 ontving EXPO Greater Amsterdam deze enthousiaste club voor een boomplantdag. Twintig bevlogen vrijwilligers staken samen met het team van EXPO de handen uit de mouwen. Het was flink aanpoten, maar door sterk teamwork en slimme voorbereiding werden er in slechts vier uur tijd zo’n duizend essen, wilgen, hazelaars en andere soorten bomen geplant.

Het begin van een vruchtbare samenwerking

Het zaadje voor deze boomplantdag werd geplant tijdens het Business & Social Impact Event – Maatschappelijke Beursvloer van De VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer. Op dit netwerkevent worden maatschappelijk betrokken partijen uit de gemeente gematcht met als doel om samenwerking te stimuleren. Dat dit concept werkt, blijkt wel uit de match tussen EXPO Greater Amsterdam en Stichting MEERgroen. Nog geen half jaar na hun ontmoeting, trokken de partijen al samen op.

Samen de wereld groener maken

Stichting MEERgroen werkt via ecologisch natuur- en groenbeheer aan een groenere wereld. Zo herplaatst de stichting overtollige zaaiingen die anders versnipperd of verwijderd zouden worden. De natuur breidt hierdoor uit en al die extra bomen slaan weer extra CO₂ op. Toen EXPO Greater Amsterdam hierover hoorde, besloot ze al snel een aantal jonge boompjes te adopteren. De eventlocatie houdt zich actief bezig met duurzaamheid en wil graag haar steentje bijdragen aan een groenere omgeving en meer biodiversiteit. De datum voor een boomplantdag volgde snel.

Groeien, groeien en nog meer groeien…  

Een vijver met prachtige wilgen, bomenrijen die een natuurlijke afscheiding met ‘achtertuin’ De Groene Weelde vormen en kersenbomen waar ook bezoekers de vruchten van plukken. De toekomst van EXPO Greater Amsterdam ziet er door de komst van duizend ‘adoptieboompjes’ nog groener uit. Het duurt nog even voordat ze op volle grootte zijn, maar het eerste bladgroen zal de komende maanden al te zien zijn.

Een kijkje op het terrein nemen? Bekijk de agenda voor de aankomende evenementen. Ook bijdragen aan een groenere wereld? Kijk op de website van Stichting MEERgroen.

De mooiste tijd beleef je bij EXPO Greater Amsterdam, onderdeel van Libéma