Stelling 1 · 2141 SB Vijfhuizen (Greater Amsterdam) · 023 56 60 140 · info@expogreateramsterdam.nl

Group

Organiseren bij EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Group

Exposeren bij EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Group

Contact met EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Menu

Omgeving

Vanuit EXPO Greater Amsterdam kunt u meerdere kanten op voor een dagje uit. EXPO Greater Amsterdam ligt vlakbij meerdere snelwegen.

Hoofddorp

Hoofddorp is het bruisende hart van Haarlemmermeer waar winkelen, werken, wonen, uitgaan en cultuur uitstekend gecombineerd wordt. Het winkelcentrum heeft een prachtige mix van landelijke winkelketens en lokale speciaalzaken.

Ook vind je in Hoofddorp het Historisch Museum Haarlemmermeer. Dit museum bezit voorwerpen die te maken hebben met de drooglegging van de Haarlemmermeer. Het Historisch Museum is gevestigd in een deel van een oude boerderij: de Mentzhoeve. Deze hoeve gebouwd in 1860 en lijkt op een Limburgse boerderij, in die zin dat alle gebouwen rond een binnenplaats gebouwd zijn. De Mentzhoeve is de enige boerderij van dit type in de Haarlemmermeer. In de opstallen rond de Mentzhoeve is het Claus Partyhouse gevestigd.

Verdedigingslinie

Daarnaast loopt door Hoofddorp ook de Geniedijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie, gelegen op 10 tot 15 kilometer rond het centrum van het Nederlandse Amsterdam. De stelling is 135 kilometer lang, bevat 42 forten en is aangelegd van 1880 tot 1920. Deze stelling staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Fort Hoofddorp bevindt zich op deze dijk.

Europees Erfgoed

Gemaal De Cruquius uit 1849 is één van de drie gemalen waarmee de Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 is ingepolderd. Het gemaal is daarna nooit gemoderniseerd en is in 1933 buiten werking gesteld. In 1934 werd er een museum in gevestigd. Het museum toont de strijd die Nederland door de eeuwen heen tegen het water voerde. De Cruquius is opgenomen in de Europese Industrieel Erfgoed-Route.

Haarlem

Haarlem heeft een gezellig historisch centrum met winkels, restaurants, beroemde musea en het strand om de hoek. Kortom, het is een stad dat alles heeft. Je kunt heerlijk dwalen door de verscholen hofjes, de meesterwerken van Frans Hals bekijken, het orgel in de Grote-Bavokerk bewonderen waar ooit Mozart op Speelde of een sloep huren om Haarlem vanaf de grachten te verkennen.  Bezoek Haarlem en laat je verassen door de bezienswaardigheden, rijke historie en bourgondische sfeer.

Ook bevinden zich in Haarlem vele musea, waaronder het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Maar ook bioscopen en theaters zijn er in overvloed.

Zandvoort en Bloemendaal

Verder zijn het strand van Zandvoort en de clubs van Bloemendaal goed te bereiken voor een heerlijk dagje aan zee.

Overnachten

In de buurt van EXPO Greater Amsterdam liggen ruim 8.000 hotelkamers binnen 10 minuten rijden van locatie. Na een beurs overnachten in de buurt?

Partners

Wij zijn trots partner van:

 

 

De mooiste tijd beleef je bij EXPO Greater Amsterdam, onderdeel van Libéma