Stelling 1 · 2141 SB Vijfhuizen (Greater Amsterdam) · 023 56 60 140 · info@expogreateramsterdam.nl

Group

Organiseren bij EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Group

Exposeren bij EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Group

Contact met EXPO Greater Amsterdam

Meer informatie
Menu
19 januari 2017

Oudste vaktentoonstelling SMTB wederom een groot succes in Expo Haarlemmermeer

Van 10 t/m 12 januari 2017 vond het bijzondere evenement SMTB (Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek) plaats in Expo Haarlemmermeer. De beurs kleurde twee dagen met uiteenlopende producten die speciaal waren toegespitst op de bloemen -, bollen- en vaste planten sector. Met ruim 100 standhouders en meer dan 5.000 bezoekers was de tentoonstelling een groot succes!

Van landbouwtractoren tot sorteermachines
De mechanisatietentoonstelling is een bijzonder evenement dat direct aan het begin van ieder nieuw jaar plaatsvindt. Op een oppervlakte van 10.000m2 brachten de standhouders op deze beurs een scala aan zeer gevarieerd aanbod aan het voetlicht, waaronder landbouwtractoren, apparatuur, plant-, rooi-, en sorteermachines, computers, ontsmettingskasten, spoel- en dompelbaden, verpakkingen en diverse beschermingsmiddelen. Ook werd er dit jaar veel aandacht besteedt aan milieu en veiligheid.

Calpam SMD beste noviteit
Ook stond de SMTB Vakbeurs in het teken van uiteenlopende inspirerende innovaties. Een groep kwekers en exporteurs kozen dé winnaar uit 11 aangemelde noviteiten. Grote winnaar was Calpam SMD met hun duurzame dieselproducten, waarbij CO2-uitstoot wordt gereduceerd tot maar liefst 80%. Het juryoordeel luidde: “Deze brandstof is direct toepasbaar, zonder de motoren aan te hoeven passen. Bovendien is sprake van minimale emissie en fijnstof.” Expirion, uitvoerder van zonne-energieprojecten op daken, werd tweede in de noviteitencompetitie, de schoksorteerder van Total Systems derde. De prijs voor beste stand ging naar Hollands Noordkop. Het mechanisatiebedrijf uit Breezand kreeg 28 punten van de jury voor de fraai aangeklede stand waarin speciale aandacht uitgaat naar het 40-jarig bestaan van het bedrijf dit jaar.

SMTB is onmisbaar
De Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek reageerde erg enthousiast op het verloop van het evenement: “SMTB is de oudste vaktentoonstelling van Nederland, maar nog steeds innoverend en onmisbaar voor de bloemen-, bollen- en vaste plantenbranche.”

De mooiste tijd beleef je bij EXPO Greater Amsterdam, onderdeel van Libéma